Extrajobb

Två vanligt förekommande frågor är:
A) Räcker CSN-pengarna till?
B) Hinner man med jobb vid sidan av studierna?

Svaren på bägge frågorna är både ja och nej. Allt beror på hur man utnyttjar pengarna och tiden. I Stockholm får man iaf räkna med att minst halva CSN oftast går till hyra m.m. Höga bostadskostnader äter ofta upp stora delar av inkomsten, men då får man bara hitta ett sätt att skära ner på andra utgifter. Det går alltså att överleva på knappt 10000kr/mån.

Vad gäller jobb, gäller det att hitta ett tidsbesparande jobb. Antingen ett distansjobb som ej kräver närvaro på en arbetsplats, eller ett flexibelt jobb där du kan välja dina arbetstider och som ej kräver att du jobbar 8h åt gången t.ex. Ett caféjobb exempelvis, är oftast mycket tidskrävande, där det är omöjligt att jobba 2-4h per pass, utan kräver hela dagar. Det blir därför svårt att få in jobb på vardagar, utan blir oftast på helger. Ett helgjobb är iofs inte heller helt fel, men personligen föredrar jag att vara ledig på helger 😛

Genom åren har jag provat på några olika extrajobb,  men mitt jobb som digital studentambassadör (studentbloggare) har klart varat längst. Har nu bloggat genom KI i över två år, vilket är sjukt kul. Ett oerhört flexibelt distansjobb. Har fått dokumentera min tid genom läkarprogrammet, fått dela med mig av info med er, samtidigt som jag kunnat tjäna en extraslant på detta.

Denna höst har jag även fått chansen att äntligen bli studentambassadör för KI. Det är visserligen inget distansjobb, men kräver ingen regelbunden närvaro, utan man väljer själv vilka mässor och uppdrag man tar på sig. Återigen oerhört flexibelt. Jag har tidigare varit tillfälligt inkallad som studentambassadör på några mässor i Sverige, men inte genomgått någon utbildning. Nu blir det mer officiellt så att säga. 😀

Därutöver har jag precis påbörjat ett jobb hos Byon8, ett startup medtech-företag som arbetar med A.I. Även här är det ett distansjobb, där jag tillsammans med andra läkarstudenter skriver diagnoser. Två flugor i en smäll: plugg och pengar.

Mina tidigare jobb har varit som läxhjälpare/mattecoach genom My Academy och Mattelärarna. Ett väldigt vanligt jobb för studenter.

3 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier