södersjukhuset-soluppgång

Newbie på SöS

Gårdagens tenta är avklarad och 8:30 imorse var det dags för oss T4:or att ta sig till respektive sjukhus. För er som missat, kommer jag alltså att ha min bas på SöS (Södersjukhuset) under de kommande terminerna fram till T8. Fullspäckat schema från och med nu…Fight and Flight mode is on!!!

I dag bestod mest av intro i moment 2 av kursen DSM2: Medicinsk diagnostik. Kursens huvudansvariga presenterade sig, vi fick rundvandring av sjukhuset, det bjöds på lunch och fika, dagen avslutades med röntgendemo på röntgenavdelningen. Helt slut 16:15.

Från och med nu kommer det vara intensiva dagar (8-16), med mycket mer obligatoriskt. Men det vi lär oss är ju så mycket mer relevant, mer intressant och lockande än preklinstoffet.

Ovan ser ni SöS hudvudentré en dyster vinterdag som denna. Insidan vill jag dock lova är betydligt fräschare, inte alls slitet och så mycket mer hemtrevligt än Huddinge sjukhus korridorer 😜. Ni ser även bild på tre kompendier vi fick, vilka är några av de områden vi kommer studera fram till sommar: klinisk fysiologi, klinisk konsultation, diagnostisk radiologi och klinisk kemi. På sista bilden har jag lagt in lite smått och gott av vad man kan tänkas ha med sig till klinikplaceringarna: stetoskop, namnskylt (beställa gratis via SLF), pennor, EKG-linjaler (för tolkning av EKG) och E-tjänstekortet (för att få åtkomst till journalsystem och skriva journaler). Sen bör man också införskaffa sig reflexhammare, pennlampa inför statusövningar och hänglås till omklädningsrummen.

SöS pluspoäng:
+ Bredare matalternativ, lunch i matsalen kostar 65kr jämfört med Jönsans 85kr (?)!!!
+ Oerhört tillmötesgående handledare/kursansvariga/övrig personal
+ Mysigt studentrum med gratiskaffe

SöS minuspoäng:
– Gentz föreläsningssal (obekväma sittplatser, men är nog för tidigt för mig att uttala något om efter bara en dag där): känns iaf som att salen sluttar mer än Väggen i Sälen…plus att den är betydligt mindre än de stora föreläsningslokalerna på campus.

Tänker att jag fortsätter på en utvärdering av SöS så småningom, när vi lär känna sjukhuset bättre. Hittills har sjukhuset gett mig övervägande positiva intryck 😀

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier