Framme i Indien – Taj Mahal

I fredags kväll åkte vi allihopa (11 pers) till Indien. Här väntas en månads kurs om diabetessjukdomar på diabetssjukhuset KIDS i Bhubaneshwar, nordöstra Indien. 

De flesta av oss åkte med Air India, som har direktflyg mellan Stockholm och New Delhi. Flygresan tog därför bara 7h, vilket är fantastiskt smidigt. Plus att tidsskillnaden mellan Indien och Sverige endast är 3,5h. I lördags morgon landade vi alltså i New Delhi. Sedan dess känns det som om vi har hunnit med allt mellan himmel och jord. Indien är ett fantastiskt spännande land, som är olikt Sverige på alla plan. Temperaturen toppar över 40 grader under dagarna, fuktigt som bara den, men stundvis njutbart ändå (tack vare AC). Av min upplevelse hittills, är människorna i Indien oerhört öppna, lyhörda, bär alltid ett leende på läpparna och älskar att ha både chili och koriander i sin mat (nästan all mat är stark!!!). 😃

 

Taj Mahal & Agra
Direkt från flygplatsen tog vi oss till Agra i en minibuss, för att övernatta på hotell och besöka Taj Mahal följande morgon kl. 6:00. Från flygplatsen tog det oss däremot oväntat nog 6h (för en sträcka om 200 km) med bil till hotellet i Agra. På denna sträcka hann vi med ett motorstopp mitt i en vägkorsning i New Delhi, vilket slutade med att människor samlades för att hjälpa till med att putta bort vår minibuss. Så fint och så typiskt Indien! Däremot tvingades vi stå ut med den extrema värmen i väntan på att en ny minibuss skulle hämta oss. Löste sig som tur var till slut och vi kom fram till ett mer än väl godkänt hotell med takpool och god indisk mat. Taj Mahal var annars också helt magiskt vackert i soluppgången (kl. 05-06), samtidigt som det var få besökare och behagligare temperatur tidigt på morgonen.

Sedan söndag befinner vi oss i staden Bhubaneshwar, där kursen är stationerad. Här har det varit både upp och ner, men äntligen tror jag vi har landat och kan snart hitta våra rutiner i vardagen.

Mer om landet, människorna, kursen senare. ☀️

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier