IFMSA Stockholm

Goda tider

Hörrni, vet ni vad? JAG KLARADE TENTAN!!!!!!!!!!!!! Är så in i norden lättad! Nu väntar jag bara på att få hämta ut tentan. Detta innebär att jag officiellt är klar med DFM1-kursen, 30 hela högskolepoäng registrerade i Ladok. Godkänd på allt hittills. Idag hade vi dessutom vårt första projektarbetsredovisning på termin 2, som även den blev godkänd tack och lov. Förutom studierna varvades veckan även med ett finbesök direkt från England, av en vän som jobbar som Au Pair därborta. Det var supertrevligt!

Jag måste dock kommentera lite angående  upplägget på KI och generellt för alla svenska universitet. Först och främst, att de ger oss flera projektarbeten och kör fullt ös medvetslös direkt efter en tentaperiod är så osoft. Och hela grejen med att höstterminen behöver fortsätta in på januari pga. annars blir för kort = tentorna ligger direkt efter juluppehållet = studenter får ej ledighet, förstår jag inte helt. Personligen anser jag att höstterminen bör starta en vecka tidigare så att den kan avslutas i december. Då kan tentorna skrivas innan jul och studenterna får riktig ledighet. Alternativt, bibehålls nuvarande system som gäller på alla högskolor/universitet i Sverige, men då tror jag det vore trevligt om KI ändrade på sitt upplägg. I stället för att köra pang på efter tentan i januari, borde studenter få en återhämtningsperiod, dvs ledighet på t.ex. en vecka (detta tillämpas både i Lund och Linköping, vad gäller läkarprogrammet iaf). Detta kompenseras sedan med att vi slutar vårterminen en vecka senare. Jag skulle lugnt kunna offra några av mina sommarveckor. Either way, finns både för- och nackdelar med respektive alternativ.

Idag var det förresten infopub på MF, där Medicinska föreningens olika utskott och föreningar samt IFMSA:s föreningar gjorde reklam för sina aktiviteter. Jag stod bland annat där och representerade Nallesjukhuset tillsammans med några andra läkarstudenter, och försökte värva nytt folk. Där stötte jag även på en ny T1:a som bland annat följt denna blogg. Jättekul att ni vågar hälsa! Och för övrigt stort tack för alla fina mejl och kommentarer rörande bloggen! Det är guldvärt! 😀


Bild lånad från IFMSA Sthlm

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier