prov

Godkänd DX1

OBS! Sista anmälningsdag inför programstart VT18 är på måndag 16 oktober. Så glöm inte att anmäla er till önskat program på antagning.se.


I tisdags hade vi tenta och i fredags fick vi tillbaka resultatet. Blev godkänd! Är otroligt tacksam att våra tentor numera rättas så snabbt nuförtiden. Detta kanske till stor del för att vi enbart är 30 pers per sjukhus och att vi skriver olika tentor, but still 😉

Det var alltså delexamination 1 (DX1) vi avverkade, vilket på SöS berörde ämnesområdena kardiologi, lungmedicin och lite infektion. På DS och KS hade de till exempel i stället angiografi, endokrinologi, lever, diabetes och kardiologi…Tentan var uppbyggd i en MEQ-del (= du får endast ha en sida uppvänd i taget, vilken du besvarar och sedan stoppar undan i kuvert, därefter får du vända till nästa provsida) och en del med kortsvarsfrågor (alternativ- och kortsvarsfrågor), men allt gjordes i ett svep där man i vanlig ordning har enormt god tidsmarginal. Har aldrig någonsin känt mig stressad under en tenta på KI, utan upplever snarare ett starkt frågetecken kring varför de avsätter så sjukt mycket tid. Oftast har vi en tenta som skrivs 8:30-12:00, vilket är 3,5h. De flesta blir klara efter 1-1,5h. Men sen direkt efter tentan, måste de såklart plåga oss med att alltid klämma in något obligatoriskt eller föreläsning på det nya momentet. Herregud!

Direkt efter tentan började vi alltså med TB2 (teoriblock 2), vilket kommer handla mer om hematologi, endokrinologi, diabetes, lever- och GI-sjukdomar.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier