Läkarkollot HT15

Introduktionsdag för nya studentambassadörer

Studentambassadörer är något som finns på de flesta universitet och högskolor runtom i landet och fyller en viktig funktion i att representera sitt lärosäte och förmedla information om utbildningen. På KI tar vi varje höst in en drös nya studentambassadörer, allteftersom gamla tar examen och i stället blir alumner. I helgen var det därför dags för mig och två till gamla studentambassadörer att arrangera årets introduktionsdag för nya ambassadörer. Dagen bestod av informativa föredrag kring studentambassadörens roll, uppdrag och skyldigheter, varvat med gruppövningar och presentation. 

Jag är nu inne på mitt fjärde år (😱) som studentambassadör för KI och hoppas kunna fortsätta ända in i mål. Det här är ett alldeles perfekt extraknäck vid sidan av studierna, där vi både får möjligheten att möta, inspirera och hjälpa potentiella sökande till KI, samtidigt som vi själva lär oss av varandra vad gäller de olika utbildningarna.

Våra arbetsuppgifter innefattar alltifrån att stå på utbildningsmässor, ta emot skuggningar, ta emot besök på KI från andra skolor, åka till andra skolor för att prata om KI osv. Sedan finns då och då även möjlighet att vara med på olika KI-evenemang för att hjälpa till med arrangemanget. Senast var jag på ett cancerforskningsevent t.ex.


Tidigare inlägg under ’studentambassadör’.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier