KIDS hospital – Vad gör vi om dagarna?

På vardagarna håller vi hus på ett diabetessjukhus som heter KIDS hospital (Indiens andra största!). Dagarna varar ungefär mellan kl. 10-16 och börjar med föreläsning och klinikplacering på förmiddagen, följt av patientmöten och seminarier på eftermiddagen.

Tanken med upplägget är bra, men tyvärr har det blivit mycket dötid för oss studenter, där vi sitter och rullar tummarna. Läkarna här är superkunniga, vilket är en fördel. Vi roterar runt på olika avdelningar (ex. dental, surgical, medical), under handledning av en läkare i bästa fall, eller så kastas vi in på ett rum utan någon handledning alls och får på egen hand göra det bästa av situationen 😅. Nästan alla patienter på sjukhuset är ju diabetiker i bakgrunden och kommer antingen för sina regelbundna kontroller eller konsultation/utredning/behandling gällande komplikationer från diabetessjukdomen. Det kan t.ex. vara dialys, tandvård eller fotvård.

Under lunchen passar vi på att sola utanför matsalen. Solen går nämligen ner väldigt tidigt här (ca 18:00). Lunchen bjuder för övrigt sjukhuset på, och består av flera egenlagade indiska maträtter (alltifrån paneer, dal, grönsaker och andra grytor), vilka är fantastiskt goda, men värmen gör att hungern dämpas väldigt mycket. Har man intresse för matlagning kan man dessutom följa med till köket, där maten tillagas. Så coolt!


Nota bene: Vi får skjuts varje dag mellan hotellet och sjukhuset av denna ambulans!


En egen sal för bara oss, a.k.a föreläsningssal a.k.a omklädningsrum a.k.a fikarum a.k.a patientmötesrum a.k.a. yogarum a.k.a skyddsrum från värmen (enda stället på sjukhuset med A.C inställd på 18 grader). 😂

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier