Kurslitteratur

Jag älskar böcker av alla slag. Vad gäller kursböcker så tycker jag speciellt om sådana med massor pedagogiska illustrationer, där man slipper läsa så noggrant för att förstå. 😉

Termin 2

  • Anatomisk bildordbok – sammanlänkar anatomiska strukturer med funktion, som ett lexikon
  • Thiemes Atlas of Anatomy – en atlas tycker jag ändå är ett måste för en läkarstudent
  • Fysiologisk bildordbok – riktigt bra till tenta-p, sammanfattande, pedagogiska illustrationer, mycket bättre än Boron & Boulpaep som jag spontant köpte.
  • Histology: A text and Atlas – ganska detaljerad, fördel är att den är pedagogiskt upplagd, bra om man inte går på gruppmikroskoperingarna, berör dessutom fysiologiska aspekter
  • 3D-anatomiprogram (VisibleBody) – underlättar inför preparatförhören på anatomi, kostar inte mycket alls i relation till alla dess funktioner (300-400kr)

Termin 1

  • Biochemistry – alla föreläsningsbilder och sidhänvisningar under biokemimomentet som också dominerar,  är i primärt till denna bok.

Alla böcker finns att köpa på KI:s medicinska bokhandel. Vänta dock med inköp, och gå gärna till bokhandeln och bläddra i böckerna eller låna ett ex från KIB innan, för att se om du klickar med den. Jag har köpt massa onödiga böcker och kursmedel (Color Atlas of Physiologi, Boron & Boulpaep och Histologi flashcards). Men de jag nämnt ovan är absolut värda att investera i. Sen så behöver man ju faktiskt inte alltid ha böckerna fysiskt eller köpa dem så att säga. 😉 Men jag har mörkt att jag behöver böcker i fysiskt format för att banka in kunskapen i huvudet.

Kurslitt är allmänt känt för att vara dyrt, speciellt på läkarprogrammet. För att underlätta den ekonomiska bördan, gå med i KI:s köp och sälj grupp, finns även andra utomstående hemsidor som säljer begagnad kurslitt (t.ex. http://www.kurslitteratur.se).

Sammantaget, tycker jag nästan inte man behöver köpa någon kurslitt på T1, eftersom det finns bra online-material, sammanfattningar osv. Medan på T2 krävs ändå att man investerar i någon form av anatomi- och/eller fysiologibok. Fysiologiboken kan man använda som referens när man studerar mha sammanfattningarna, då deras fysiologiområden i vissa fall är bristfälliga och kan innehålla fel.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier