Smartphone app

Lista över appar för studenter

Publicerat: 25 november, 2020

Det har väl inte undgått någon att vi lever i en alltmer digital värld. En smartphone, dator och internetuppkoppling öppnar idag alla möjliga dörrar. Så hur kan du som student billigt och enkelt effektivisera din vardag och dina studier? Svaret är med hjälp av teknik och digitalisering såklart. I detta inlägg delar jag mina tips på användbara appar för student. Häng med!

Pluggstation
Pluggstation i hemmet

Studierelaterade appar

Allt nedan är helt gratis om inget annat framgår i beskrivningen. Dessutom är apparna också lättillgängliga och möjliggör synkronisering över alla enheter (dator, mobil, surfplatta). Vissa finns både som applikation och som webbsida.

1. ⛅️ Molnlagring – Nå dina filer och dokument från alla möjliga håll och kanter, både genom webbläsare och alla dina uppkopplade enheter. Det hjälper molnlagringstjänster som OneDrive och Google Drive till med. Som KI-student får du 500 GB gratis lagringsutrymme på OneDrive. Fler molnlagringstjänster.
  2. 📆 KalenderCalendar – iOS. Google Calendar – Android. En digital kalender ger påminnelser och strukturerar upp din vardag på en helt ny nivå. Fler kalender-appar.
  3. 📝 AnteckningarOneNote – fungerar på alla telefoner och datorer. Notes – iOS. Google Keep – Android. Alla nämnda är kraftfulla verktyg för digitala anteckningar. OneNote används bäst från datorn, medan Notes och Google Keep är smidiga verktyg på din smartphone. Fler antecknings-appar.
  4. 🎥 Videomöten – Distansundervisning har kommit för att stanna, och via tjänster som Zoom och Microsoft Teams kan universitet och högskolor fortsätta med föreläsningar, möten, seminarier m.m. online.
  5. 📂 Studentportal – Alla utbildningar har någon form av digital plattform där studenter och lärare samlas och tar del av kursmaterial. Canvas är en sådan plattform och används av flera lärosäten i Sverige. Här läggs studiematerial ut som t.ex. schema, handouts till föreläsningar, seminarier, information.
  6. 🔐 LösenordshanterareLastPass – App för lagring av inloggningsuppgifter och lösenord, vilket blir allt viktigare ju fler konton vi skapar online och ju oftare vi ombeds byta lösenord av säkerhetsskäl. Fler lösenordshanterare.
  7. TidsspårningToggl är en app för tidsregistrering av olika uppgifter och projekt, som till exempel kan vara relaterade till studierna. Vill du hålla koll på tiden du lägger ned på vissa moment i livet, är detta en perfekt app. Fler tidsspårningsappar.
  8. 🃏 FlashcardsQuizlet erbjuder dig möjlighet att skapa egna flashcards samt möjlighet att söka och använda dig av andras flashcards. Anki är en app där du skapar egna flashcards, utan möjlighet att se andra användare, men däremot möjlighet till personlig återkoppling, där Anki räknar ut vilka kort som du behöver öva mer på.

Vardagsappar och -tjänster

1. 🎬 Youtube – Prenumerera på gratis utbildningskanaler och plugga effektivt oavsett om du är på resande fot eller står och lagar mat.
  2. 🎧 Spotify – Skaffa Spotify premium för endast 49 kr/månad som student.
  3. 🥡 Karma – Minska matsvinnet och köp mat som blivit över från olika matbutiker, restauranger och kaféer.
  4. ☕️ Pressbyrån – Studentrabatt på kaffe och bulle till priset av 15kr. Skaffa stämpelkort i appen och få gratiskaffe i utbyte mot tillräckligt antal stämplar.
  5. 💰 Mecenat / Studentkortet – Håll koll på de senaste studentrabatterna och se till att uttnyttja dessa när så är dags.
  6. 💳 MobilbetalningApple Pay – iOS. Google Pay – Android. Samsung Pay – för Samsung-telefoner. Med dessa tjänster får du en digital plånbok, vilken gör att du enkelt kan betala utan att ha ditt bankkort till hands.