Livet på Huddinge campus

Förra veckan avklarades ännu en tenta på KI-mark. Det var en deltentamen i kursen DSM1. Direkt efter tentan på campus Solna var det obligatoriskt kursupprop inför nästa moment i kursen, och detta ägde rum på inget mindre än Huddinge campus…way to go!

Hälften av klassen (DS och KS) befinner sig på KS, medan andra hälften (SÖS och HS) läser kursen på HS. Eftersom jag har placering på SÖS har jag numera min bas i HS. Jag kan inte påstå att det varit en lysande första vecka därborta: förseningar och strul med kollektivtrafiken, rulltrappor som är ur funktion och borttappat pennskrin på HS m.m. summerar min första tid där 😛 Men jag måste ändå säga att pendellivet är något jag börjat uppskatta. Det är faktiskt riktig avkopplande att sitta på tåget och låta tankarna vandra fritt och samtidigt njuta av morgonsolen.

Trots att vi är på sjukhus, är det fortfarande mest föreläsningar och seminarier. Vi har alltså inte riktigt kommit ut på kliniken ännu. Vad som är nytt är att vi har betydligt fler obligatoriska moment: mikroskoperingsundervisning, fallseminarier med riktiga patologiska preparat och obduktioner. På Huddinge har vi extra många obligatoriska moment, där vi behöver vara på 11 av 14 tillfällen. Medan de på KS endast behöver närvara vid 7 av 9 obligatoriska moment.

Just nu känner jag mig verkligen utmattad och skulle mer än gärna behöva en stand by från livet härborta. Längtar så efter julen, eftersom jag äntligen kan komma hem till Linköping och träffa familjen, som jag inte sett sedan i somras. Höstterminen känns oftast tuffare i och med att vi inte har några längre lovdagar. Det är i princip fullt ös medvetslös ända in till julafton.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier