Nallesjukhuset Stockholm

I förra inlägget skrev jag om att plugget börjat bli rätt intensivt, och att det därför är viktigt att hålla sig motiverad och ständigt söka ny inspiration (klyschigt men ack så sant), med andra ord: göra annat vid sidan av studierna. Ett bra exempel på detta är Nallesjukhuset. Det är definitivt något positivt och en omväxling från studierna, som dessutom är relaterat till läkaryrket.

Nallesjukhuset är ett av projekten i SCOPH/Folkhälsa, under IFMSA (internationell organisation för framför allt läkarstudenter som drivs på ideell basis), med huvudsakliga syftet att avdramatisera vårdbesök för småbarn. Vi inom Nallesjukhuset åker alltså ut på utryckningar till olika förskolor med lite läkarutrustning, för att ha mottagning med barnens egna medhavda gosedjur, där vi försöker simulera ett riktigt läkarbesök så gott det går. Gillar man barn i 3-6 åldern och vill boosta sin självkänsla genom att bära den vita läkarrocken (som f.ö. inte längre tillåts på vården) är Nallesjukhuset ett måste!

Denna termin lämnade de gamla projektledarna i Nallesjukhuset Stockholm, över ansvaret till tio nya. På något sätt blev jag då en del av detta och är numera delad materialansvarig, vilket är so far so good. Jag tror verkligen det här kommer superkul! Får hoppas att det går ihop sig med resten av mitt liv. 😉

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier