Så inleder vi 2020

På måndag börjar ytterligare en ny termin. Önskar er nykomlingar en oförglömlig start på er resa genom KI! 

Jag är ungefär lika taggad på läkarprogrammets tionde termin, som på bilden nedan tagen från varmare breddgrader innan tentaplugget inför vår 48-sidors terminstenta i fredags började. Termin 9 är officiellt över. Det är mindre än 365 dagar kvar till min läkarexamen. Tillsammans med mina numera 270 högskolepoäng i fickan tar jag mig uppför termin 10 imorgon. Jag har haft äran att driva denna blogg sedan starten på min läkarutbildning. Nu kliver vi in på 20-talet och med det sagt, vad passar inte bättre än en snabb tillbakablick på några av mina första inlägg här på bloggen, från hösten 2015.

Första veckan på läkarprogrammet
Från amphiox till T1:a
En vanlig vecka på T1
Praktik och primärvård på T1
Q&A: Läkarprogrammet på KI
Q&A: Plugg + fritid?

2020 infirades från Förenta arabemiraterna 🇦🇪

 

 

 

Med starten på ett helt nytt årtionde blir man naturligtvis nostalgisk och reflekterande kring sitt liv. Vad har jag åstadkommit? Vad var bra? Vad var dåligt? Vad tar jag med mig? Meningen med livet? Vad blir nästa steg? Vad vill jag förändra (nyårslöften osv)? Matnyttiga frågor att stanna upp och fundera över då och då. Detta inte minst för att hjälpa dig att ta kontrollen över och kunna påverka ditt egna liv.

Idag lever de flesta ett liv i konstant språngmarsch framåt. Ingen har tid att förlora, ingen har tid att stanna upp, alla är konstant stressade. Sociala normer är många gånger boven i dramat. Det ska vara så sjukt viktigt att leva ett fullspäckat liv med maxat schema. Ju mindre du hinner sova, eller ju senare du kommer hem om vardagar, desto mer respekt vinner du. Denna typen av trend förespråkar ju inte konstigt nog ohälsa och onödig stress främst bland unga. Därför är det viktigt att dels hitta en bekväm rytm i livet och hålla sig till den, framför allt när yttre faktorer spär på en inre stress hos dig själv. Stress är självupplevt och -skapat och kan därmed alltid också förhindras och hävas av dig själv mha rätt verktyg. (Läs mina inlägg under #studentstress för tips på stresshantering).

 

Avslutningsvis får ni en bild på en 19-årig Linnea från termin 1 på campus. Det var alltid en sådan hets med att få tag på anatomimodellerna (ex. skallen ovan) för att kunna plugga till anatomitentorna. Tack och lov upptäckte jag Visible Body, ett anatomiprogram som sedermera blev min räddare i nöden under anatomistudierna. Tyvärr var det inte gratis på min tid, men i dag ser det ut som att KI ger alla KI-studenter gratis till gång till Visible Body. 😄

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier