Spänning, glädje och längtan

Hej allesammans! Här kommer ett första inlägg från mig Linnea, läkarstudent på termin 1. Jag kommer att skriva om dagen då jag fick mitt antagningsbesked och varför jag valde att studera läkarprogrammet på KI.

Men först en kort presentation om mig.

linnea-muffins

Kort om mig

Mitt namn är Linnea Lin, en 19-årig tjej, född och uppvuxen i Linköping med ursprung från Kina. Förutom intresset för medicinsk vetenskap och läkaryrket, har jag en stor passion för musik och balett. Jag har både spelat piano och fiol sedan barndomen och jobbade som balettpianist på mitt första jobb. Beundrar verkligen den konsten och alla balettdansare/-dansöser.

Varför valde jag läkarprogrammet? 

Först och främst ville jag flytta till Stockholm och studera efter studenten. Att det blev läkarprogrammet beror främst på ett par inspirerande individer (ingen av dem är dock läkare) – bland annat min gymnasielärare i biologi/kemi och min kära mor. Sedan beror valet självklart också på mitt eget intresse för medicin och nyfikenheten över människor. Läkaryrket är i mina ögon ett väldigt prestigefyllt yrke, där du både har möjligheten att hjälpa människor och kan lära dig utav de många patientmötena med en stor variation av människor. Det tror jag bidrar till att ge lite mer perspektiv på ditt eget liv.

Varför valde jag KI? 

Karolinska Institutet hade i mina öron ett gott rykte både nationellt och internationellt, med fina forskningsmöjligheter vilket främjar en god medicinsk utbildning. Kan man ens avfärda ett sådant universitet då? Sedan är också KI beläget i vår kära huvudstad Stockholm, vilket vägde tungt för mig. Men vad som faktiskt slutligen fick mig att välja KI var ändå skuggningen på deras läkarprogram, där man alltså fick möjlighet att följa en läkarstudent under en dag. Oerhört givande, så anmäl er absolut till det både om ni är intresserade eller är osäkra på era val. En shoutout till Sihan, dåvarande läkarstudent och numera en god vän till mig, som lät mig skugga henne. Tusen tack!

Mitt antagningsbesked

antagningsbesked
Mitt antagningsbesked till läkarprogrammet

…Vidare till dagen med det stora D:et…

Förmiddagen den 9 juli befann jag mig hemma hos min bästa vän i Norrköping. Jag hade nyligen kommit hem till Linköping från Kina och väntade spänt på antagningsbeskedet. Både jag och mina vänner som sökt till högskoleutbildningar hade längtat så, men också fruktat över denna dag. Tänk om man inte blev antagen till sitt förstahandsval? Jag hade ju liksom räknat med det. Men om det inte gick enligt planerna, var plan B att flytta till Stockholm ändå och studera något annat program, t.ex. ett civilingenjörsprogram på KTH.

Som tur var gick allt enligt planerna. Jag klickade in mig på antagning.se och hallelujah! Lyckan var helt obeskrivlig. Jag hade antagits vid läkarutbildningen på KI och svarade utan tvekan JA.

4 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier