Statistik, evidensbaserad medicin och engelska

Dessa sista två veckor innan juluppehållet, läser jag en ny kurs som heter Medicinsk vetenskaplig metodologi. Det är en 3-veckors lång kurs, på avancerad nivå, inom temat vetenskaplig utveckling (VetU) och avslutas i början av januari. Vi är tillbaka på KI Campus Solna och har föreläsningar i helklass, vilket är supermysigt.

Själva kursen är dock mindre mysig. Sjukt svårt, om evidensbaserad medicin, forskning, biostatistik med svåra formler och mycket siffror. Men väldigt intressant, när man väl förstår. Värt och tillägga är att kursen delvis är på engelska, pga engelsktalande föreläsare samt att mycket av den medicinska forskningen är ju på engelska. Tänkte på er som många gånger frågat mig om det är mycket engelska på läkarprogrammet och jag svarat nej nej!

Låt mig därför omformulera mig: absoluta majoriteten av undervisningen är på svenska, men på preklinterminerna och t.ex. dessa VetU/tyngre teoretiska kurser kan engelsktalande föreläsare och litteratur förekomma. Detta eftersom KI har oerhört många utländska forskare, vilka föreläser för oss, samt att det blir lättare att lära sig de engelska begreppen inom statistik och evidensbaserad medicin, då alla forskningsartiklar är på engelska.

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier