Studentambassadör på Saco-mässan

Återigen var det dags för en utbildningsmässa. Denna gång var det inget mindre än Sacomässan som hålls i Älvsjö, Stockholm. Det är Sveriges största utbildningsmässa och i år ägde den dessutom rum parallellt med Odontologiska rikstämma (mässa om tandläkaryrket m.m).
Detta var min tredje mässa och blir nog även den sista för i år. Av de tre (Sundsvall, Göteborg och Stockholm) jag varit på har Saco utan tvekan levererat mest, även om jag bara medverkade under en förmiddag. Besökarna är ju främst från Stockholmsområdena men kommer även från andra hörn och kanter i Sverige. Det som utmärker besökarna från Stockholmsområdet, är att de är betydligt mer insatta i vad KI är och jag som läkarstudent får betydligt fler frågor. Med andra ord är det väldigt mycket mer jobb att vara studentambassadör på Sacomässan än någon annan mässa. Jag pratade konstant under denna förmiddag, och det är bokstavligen kö fram till oss.
Det bästa med större mässor är att KI också lägger ner mer resurser. Vi hade t ex studentambassadörer från hela 6 program (läkar-, tandhygienist-, psykolog-, biomedicinsk analytiker-, röntgensjuksköterske- och arbetsterapeutprogrammet) närvarande idag. Medan vi endast hade två program representerade i Gtbg förra veckan. Det blir därför roligare som studentambassadör att jobba på dessa mässor, då man själv lär sig en hel del om andra program och får chansen att träffa nya vänner.
I ett kommande inlägg tänkte jag sammanfatta de vanligaste frågorna jag fått på mässorna och dela med mig av mina svar till er. Mycket har jag redan berört här på bloggen, men lite repetition skadar ju inte 😉 Vissa av frågorna har jag dessutom andra svar på idag, jämfört med förra terminen till exempel.
Håll utkik! Tills dess, TREVLIG HELG! Jag dyker in i tentaplugg, då vi har tenta på onsdag…

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier