T3 är igång

Hej på er!

Första veckan på termin 3 har passerat och jag har på känn att detta kommer bli ännu en hektisk termin. Just nu håller vi på med anatomi (hals och huvud), där vi har kommit igång med praktisk anatomi samt dissektion. Den praktiska anatomin innebär att vi lär oss en hel del om undersökningsteknik (t.ex. palpation och auskultation av olika organ).

Den stora skillnaden mellan T3 och föregående terminer är att vi denna termin kommer ha fler mindre tentor, eftersom terminen består av två olika kurser (DFM3 och DSM1). Vår första tenta är just anatomitentan som infaller om två veckor…Innan DSM1 kickar igång i november ska vi också välja/önska sjukhusplacering, vilket jag lär göra ett inlägg om då. Från och med andra hälften av T3 kommer vi därför till större delen vara ute på sjukhus.

Annars har väl inte T3 dragit med sig några större dramatiska förändringar. Vi har en hel del nytillkomna i klassen, medan en del gamla kursare har fallit bort. Detta eftersom en del börjar ta uppehåll efter T2 och vissa som inte klarat T1-tentan (DFM1) inte får gå vidare till T3. Detsamma gäller att om du inte klarar T2-tentan (DFM2) kan du inte fortsätta på T4. Och efter T4 tar ännu fler uppehåll eftersom prekliniska terminerna avslutas och kliniska terminerna tar vid från T5. Jag har själv inte funderat på något studieupphåll än, men ifall det skulle bli aktuellt så skulle det ev. bli vid termin 8 när man skriver sitt examensarbete och i princip har hela terminen fri att disponera själv.

Avslutar detta inlägg med bilder från dagens Stockholm tour med Global Friends, där vi hade supertur med vädret. Vi var totalt sju guider och 50-60 pers. Väldigt uppskattat och roligt!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier