Termin 2 avklarad

Efter ett par hektiska sista dagar i Stockholm, har jag nu äntligen landat på hemmaplan i Linköping. De sista dagarna bestod av tenta, examensfest och allmänt häng med vänner.

Tentan i torsdags var ett skämt. Hände det ens? Så ni minns hur jag babblade om att tentaplugget kändes bra osv? Bara för att jag för första gången kände mig rätt säker och lugn inför en examination så går den helt åt skogen. Det verkar som tur var som om flera av mina kursare kände detsamma. Tentan gick fint och man kunde ge ett befogat svar på det mesta. Men det var när man gick igenom facit (publicerades senare på dagen) som alla förhoppningar om att bli godkänd i princip försvann.

Bra att veta om DFM2-tentan:

  • En av de svåraste tentorna på läkarprogrammet (enligt äldrekursare).
  • Oftast blir endast 50% av provdeltagarna godkända
  • Poängavdrag ges på en del alternativuppgifter
  • Godkändgränsen är 66% (som de flesta kommande tentor, endast DFM1-tentan har godkändgräns på 60%)
  • De flesta blir som blir godkända ligger verkligen på marginalen

Nu håller jag verkligen tummarna för mig själv om att jag blir godkänd! Omtenta är visserligen inte hela världen, speciellt när vi nu har sommaren på oss att plugga. Men terminstentor är aldrig roliga att kugga på 😉

Termin 2 (och första året på LÄK) är i alla fall officiellt slut! Vilket äventyr det har varit! Och det lär bara blir roligare och roligare! Nästa termin väntas t.ex. val av sjukhusplacering och en första inblick i klinisk diagnostik!!!! 😊

Innan jag åkte till Linköping, fick jag äran att uppvakta två fantastiska nyutexaminerade läkarstudenter på deras examensmottagning, där en av de två var läkarstudenten jag skuggade på KI i vintras förra året, då hon fortfarande gick T8/T9. Kan inte förstå att hon faktiskt tagit examen nu. Försmak på förhoppningsvis min framtid.

Under sommaren fortsätter även jag med bloggandet här som vanligt. Snart kommer ju antagningsbeskeden till HT16 och jag är därför extra tillgänglig för frågor angående detta och allmänt om läkarprogrammet samt KI. Nås som vanligt via mejl linnea.lin@stud.ki.se eller direkt på bloggen.

Vi hörs!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier