Topp 5 anledningar att bo i Stockholm

Nu har jag bott i Stockholm i snart 4 år. Att flytta hemifrån till huvudstaden var definitivt ett av mina bästa livsval hittills. Varför trivs jag så bra i Stockholm? På vilket sätt utmärker sig Stockholm som stad? I det här inlägget listar jag topp 5 fördelar med att bo i huvudstaden.

STHLM

  1. Mat 🍽- Det finns oändligt många restauranger, krogar och kaféer överallt att utforska. Du kan hitta alla möjliga kulinariska upplevelser och sätta dina smaklökar på prov. Det finns något för alla. Dessutom erbjuder flera olika företag hemleverans av mat. Hur smidigt som helst.
  2. Transport 🛴🚲🚌🚇- Trots dyra priser på kollektivtrafik i huvudstaden, får resenärerna ändå mycket värde för pengarna. Du kan åka alltifrån buss, tunnelbana, pendeltåg och spårvagn, vilka alla har bra täckning över iaf innerstaden. Utbyggnad av tunnelbanan kommer dessutom ge ännu bättre täckning: en ny gul tunnelbanelinje, som bl.a. sträcker sig till Hagastaden (nära KI campus Solna), samt fortsatt utbyggnad av den blå linjen efter station Kungsträdgården. Projektet har för närvarande inte ens rullat igång, så lär dröja ett bra tag innan allt är förverkligat…Läs mer här. Förutom kollektivtrafik, finns numera även cykel och elscooter tillgängliga för allmänheten. Dessa kan parkeras överallt i innerstan och man betalar per tidsenhet. Supersmidigt för kortare avstånd utan bra förbindelser med kollektivtrafik.
  3. Evenemang 🎭- Eftersom det är en huvudstad är det också här alla stora konserter, föreställningar, utställningar, demonstrationer och företagsevent m.m. äger rum. Du kan alltid hitta något intressant som händer.
  4. Natur 🍁☀️- Trots storstadsmiljön har Stockholm definitivt lyckats väva in och bevara en hel del grönområden (t.ex. klippor och skogar), för och inte tala om de fina utsikterna mot vattnet. Vill man söka sig till lugnet, andas frisk luft och höra fågelkvitter, behöver man inte alls resa långt bort från innerstan. De som tycker motsatsen, har nog bara andra definitioner på natur än vad jag har. 😂Några av mina favoritställen att gå till i Stockholm är Ladugårdsgärdet (Gärdet), Hagaparken (Solna), Djurgården och Lilla Essingen. Vill man ta sig längre ut från stan, finns ju fina områden för hiking vid t.ex. Nackareservatet och Tyresta nationalpark.
  5. Mångfald 🙋🏻‍♀️🙋🏿‍♂️🙋🏽‍♀️🙋🏾‍♂️🙋🏼‍♀️🙋🏾‍♂️- Så tacksam över alla människor jag lärt känna och knutit kontakt med genom åren här. Det finns inget bättre än att få chansen att ta del av upplevelser och historier, från människor med olika bakgrund och erfarenhet. Och detta är nog mycket tack vare att Stockholm är huvudstaden, dit många passerar eller t.o.m flyttar till, från andra delar av Sverige och världen.

Sammantaget är det framför allt valmöjligheterna och tillgängligheten i vardagen, som för mig, gör Stockholm (och generellt storstäder) till en fantastisk stad.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier