Västkusten

Tog en snabb tur ner till Göteborg såhär tre dagar innan tentan. Det blev en välbehövlig paus från både Stockholm och plugget. Sist jag var i Göteborg var faktiskt för hela tolv år sedan, men nu när jag har en del vänner som bor och studerar här, kommer jag säkert få fler chanser att åka hit. Det är en helt underbar stad, på ett helt annat sätt än Stockholm. Det finns något slags lugn över staden, trots att den är relativt stor.
Varför jag åkte ner hit denna gång, var främst pga att jag skulle träffa två vänner som nu studerar på HSM (Högskolan för scen och musik). Vi har nämligen bildat en tillfällig trio (mig som pianist, en flöjtist och en cellist) för sommaren och övar därför nu på vår repertoar som ska framföras. Vi ska bland annat spela Gauberts Trois aquarelles. Är så taggad och det kommer låta så bra!

Mellan repen tog vi en myslunch ute i en super vacker park precis utanför HSM. Vädret var på topp, hela parken blommade och allt var bara så perfekt. Efter repen, strosade jag runt i Göteborg på upptäcktsfärd, för att sedan träffa två av mina gamla gymnasievänner, varav den ena pluggar till arkitekt på Chalmers och den andra till gymnasielärare på Göteborgs universitet. Trots att vi inte träffats sedan i december, var det så lätt att ta vid från där vi var sist. Och detta tycker jag är så otroligt viktigt sinsemellan vänner; att man kan vara separerade från varandra under en längre tid, och därefter återuppta relationen utan att det känns konstigt.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier