Det var ett tag sen jag uppdaterade här på bloggen!

Snart är det dags för höstterminen att starta, det innebär att jag kommer börja T3 och flera nya BMA studenter ska precis ta sitt första steg till BMA.

Vissa kanske har redan studerat tidigare på högskola/universitet andra kanske har tagit ett sabbatsår, jobbat eller rest runt eller ska börja direkt efter gymnasium. I vilket fall så är detta steg som väntar väldigt spännande. T1 kommer gå snabbt, det finns mycket nytt att ta till sig, en ny miljö, ett nytt sätt att få undervisning och nya människor att möta.
Mitt första tips är att inte stressa. Stressen som medföljer i början är inte alls nödvändig, allt kommer falla på plats trots att det kommer gå snabbt.

För att minska stressen som ny student är det absolut viktiga enligt min åsikt är att dyka upp för allt. Även de frivilliga momenten på schemat. Vissa kurser har mer obligatoriska moment än andra och vissa har mer eget ansvar än andra. Oftast finns det schemalagd studietid – utnyttja den tiden till studier.

Den enda som har ansvar och kontroll över att ligga i fas och hänga med är du själv. Se till att omge dig med en bra omgivning, bra vänner är absolut viktigt men vänner som drar ner en och inte stöttar en att kämpa, det är viktigt att ta lite avstånd. Planera sin egen tid och träffa vännerna efter man gjort klart sitt.

Innan ni börjar kan ni redan nu se över vilka kurser som ni kommer läsa på den öppna sidan med programöversikten.