Amerikanskt sjukhusmode 👨🏼‍⚕️

Heey!

Precis som jag presenterade danskt sjukhusmode låter jag här även presentera amerikanskt sjukhusmode. Man kan väl säga att det finns fyra olika outfits i USA, i alla fall på det sjukhuset jag är.

  1. Scrubs – Kanske den vanligaste när man jobbar på sjukhus i alla fall inom de kirurgiska specialiteterna. Man kan väl säga att det är samma som hemma i Sverige förutom att den svenska outfiten har muffar, det har inte den amerikanska. Scrubsen funkar egentligen i alla vårdmiljöer i USA men jag har noterat att väldigt få har scrubs när man är på mottagningen.
  2. Scrubs med rock – Perfekt man opererar på förmiddagen och har mottagning på eftermiddagen och inte hinner byta om.
  3. Casual – Det vill säga vanliga kläder men mer uppklätt. Det betyder minst långbyxor och skjorta. Det går även bra med t ex en slips om det är något speciellt t ex grand rounds eller om man går bredvid en professor. Det funkar även att vara casual inom vissa icke kirurgiska specialiteter på sjukhuset så som kardiologi, barn eller psykiatri.
  4. Casual med rock – Som ovan, fast med rock. Detta är kanske den vanligaste outfiten för all sjukvård i USA. Det är vanligt att läkarna har skjorta och slips och så en rock över. På rocken står namn, titel och vilken specialitet man tillhör (broderat).

Och kom ihåg att följ mig på IG: @berg_doctor!

Här nedan har ni några exempel. Ha en fin dag!  /Oscar

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen