Att börja T10

Hej hej!

I går började jag termin 10 och det innebär två terminer kvar till examen. Det innebär också att det är mindre än år kvar och att slutet av läkarutbildningen närmar sig på riktigt. Det är lite skönt att komma tillbaka till skolan men också konstigt efter att ha jobbat hela sommaren. Jag hade gärna fortsatt mitt jobb något år till men eftersom examen är så nära så spelar det mindre roll eftersom jag vet att jag får göra det snart igen.

Termin 10 innehåller barnmedicin och gynekologi. Man kan väl säga att jag har väntat hela läkarutbildningen att få läsa barn eftersom min ursprungliga tanke med läkarutbildningen var att bli barnläkare. Hur känner jag nu? Jo, det toppar min lista men jag är samtidigt öppen för mycket annat nu också.

Första veckan är en mix av allmänna introduktionsföreläsningar med vätska, näring, tillväxt, akut omhändertagande och barn- och ungdomspsykiatri. I morgon har vi basal undersökningsteknik av barn och jag sitter just nu och läser om det i kursboken. Senare under veckan har vi klinisk genetik.

Skriver snart igen! /Oscar

 

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen