En vanlig dag på T8

Hej på er!

Så här inför slutet av terminen tänkte jag berätta hur en vanlig dag kan se ut under termin 8. Den här terminen skiljer sig mycket från de andra terminerna på läkarprogrammet. Arbetet är helt självständigt och jag ansvarar själv för att uppsatsen blir klar i tid. Så klart har jag stöttning av min handledare men mycket bygger på att jag själv fattar beslut och kommer vidare i processen.

Så hur ser en vanlig dag ut under termin 8 ut på läkarprogrammet?

8.15-8.30 – Jag kommer till min institution MEB (medicinsk epidemiologi och biostatistik) och jag har en känsla av att jag brukar vara en av de första som kommer på morgonen. Forskare verkar ha en senare rytm helt enkelt.

8.30-9.00 – Jag ser till att införskaffa kaffe, antingen genom en automat eller så har någon varit snäll och satt på bryggkaffe ( -det är alltid godare!) ☕️

9.00 – Lunch – Antingen så läser jag på ett par studier som är relevanta för mitt arbete, skriver eller redigerar i mitt arbete eller trixar med analyser i Stata. I nuläget har jag inte så mycket analyser kvar att göra så nu går arbetet mest ut på att redigera och läsa igenom uppsatsen om och om igen. Det är faktiskt ganska tråkigt!

13.30 – 14.30 – Kort avstämning med min handledare och jag har möjlighet att ställa frågor eller dryfta olika idéer. Dessa mötet är avgörande för att komma vidare med uppsatsen. Frågorna är ofta stora som små och handlar om allt från var det ska vara rn punkt till att handla om hela syftet för uppsatsen. Det som är bäst är att mötena är lärorika, det är kul!

14.30 – 17.30 – Justerar de förändringar vi kommit överens om eller läser in mig på något som min handledare tycker är viktigt för uppsatsen till exempel en metod, en studie eller kör en analys i Stata.

Det här är just en väldigt vanlig dag på uppsatsterminen. 🙃 Vi hörs snart igen! /Oscar

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen