Examinationsveckan är över

Hej!

Äntligen är kirurgkursen över! Hela kursen avslutades med tenta, OSCE och munta. Veckan har varit minst sagt en kraftprövning och jag har ändå lycktas behållt lugnet och tränat, sovit och levt precis som vanligt. Däremot har varje moment har varit en rejäl urladdning och speciellt tentan och OSCE. Här kommer några korta recessioner:

  • Tentan: Första delen var flervalsfrågor och majoriteten hade jag bra koll på. Däremot fanns det vissa frågor som var kluriga och det kändes som att flera alternativ var rätt. Övriga tentan låg i linje med de förväntningar jag hade. Däremot var tentan lång och jag satt nog 5 h av 6 möjliga.
  • OSCE: Det kändes som att jag vurpade på första stationen. Stationen var kärlstatus och det hela började väldigt bra. Men, därefter efterfrågades riskfaktorer till ”fönstertittarsjuka” och jag började rada upp en rad olika idéer men examinatorn gav sig inte. Jag nämnde rökning, hjärt- och kärlsjukdom, diabetes, övervikt och andra livsstilsfaktorer men hon fortsatte att fråga så jag lämnade frågan. Jag kollade lite på det när jag kom hem och jag tror att examinatorn sökte något så enkelt som… ålder. De övriga stationerna var egentligen bara roliga och vissa var lite svåra. Det var en tumbasartos, en nål-sättning, en sårskada, en akut buk, en katersättning och några fler. Efter provet kändes det ändå helt okej.
  • Muntan: Det var mer ett seminarium och jag fick redogöra för handläggningen av en patient. Jag fick en patient som hade tjocktarmscancer och de stora dragen fanns absolut där. Däremot kan jag nog läsa på tjocktarmens  blodförsörjning lite mer.

Jag har redan fått reda på om jag klarade veckan och hela kursen och imorgon kommer svaret på bloggen också. 🙂 /Oscar

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen