Flytt

Hej!

Jag och Niclas är i full färd att flytta. I fyra år har vi bott i samma lägenhet, i en 2:a på 41 kvadratmeter. Vi tycker om vår lägenhet väldigt mycket men den är lite för liten för två personer som lever här stadigvarande. Jag har stått i kö för en studentbostad flera år och hade så pass många ködagar att vi kunde få den lägenheten vi ville ha. Det är också en 2:a, men på 61 kvadrat så det kommer definitivt kännas mer luftigt. Vi får ett riktigt kök, balkong med sol och ett stort vardagsrum. Vi kommer också ha plats med varsitt skrivbord och en bäddsoffa. Hela helgen kommer gå åt att flytta, bygga IKEA-möbler och komma i ordning i nya lägenheten.

Första veckan med kirurgi, och närmare bestämt bröstkirurgi, har varit toppen! Jag fick chansen att vara med på tre bröstoperationer och lärde mig jättemycket om allt från portvaktskörtelskirurgi, mastektomi, sektor (bröstbevarande kirurgi), expander, bröst-rekonstruktion mm. Jag kunde vara behjälplig med att hålla hakar, bränna kärl, sätta titanklipps och fixera huden under själva operationerna. Om jag nu, mot all förmodan skulle bli kirurg, så skulle jag nog ändå bli bröstkirurg. Patientgruppen är trevlig (kvinnor!), diagnostiken är avancerad, behandlingarna hetrogena och bröstcancer är en sjukdom som drabbar många tusentals varje år.

Här kommer några bilder från veckan. Nästa vecka kör vi kärlkirurgi! Vi hörs! /OscarIMG_0067.JPG

IMG_0070.JPG

IMG_0081.JPG

 

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen