Första klinveckan -DONE!

Yes, första veckan med kliniska placeringar är avklarade och ja det här är kul!!! Hela måndagen gick åt att klämma, känna och lyssna på små barnmagar. En del barn var väldigt sjuka och en del nästan inte sjuka alls. Det var hur mysigt som helst och barnmedicin lever upp till mina förväntningarna så här långt. Mottagningen på endokrin var också spännande och intressant. Barnen kom med tillväxtproblem, brist på sköldkörtelhormon och sen pubertet, för att nämna några av problemen. Veckan bjöd också på utbildning i hjärt- och lungräddning på barn.

Så vad händer framöver? Nästa vecka är jag placerad på en barn- och ungdomsmedicinsk mottagning (BUMM) och veckan efter det är jag placerad på barnakuten.

Vad händer annars? Jag försöker förbereda alla mina papper till utbytet på UCLA  nästa vår, så gott jag kan. Min plan är att det ska vara klart om två veckor. Bara vaccinationer och intyg har så här långt kostat minst 4000 kronor! Det är dyrt och mycket pengar. Jag hoppas kunna få något stipendium för kostnaderna. Jag och Niclas har också rensat ut en hel del gamla kläder och saker som vi har samlat på oss i våra förråd. Det var en skön känsla att göra sig av med 4-5 sopsäckar. Det mesta kunde vi sortera, återvinna eller skänka. Annars så försöker jag ta det så lugnt jag kan efter en intensiv sommar med jobb, bröllop och bröllopsresa.

Just det, nästa vecka har vi dugga i pediatrik som jag förmodligen borde läsa inför!

 

 

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen