Gyn fortsätter att leverera

Gyn fortsätter verkligen att leverera! Jag har försökt analysera varför jag tycker det och jag tror svaret finns i mina förväntningar. Innan kursen hade jag just inga förväntningar men nu när kursen snart är slut tycker jag det är jättekul med gyn. Kursens upplägg har passat mig perfekt och varje placering har haft ett tydligt syfte och varje placering har varit effektiv. Upplägget under barnkursen tyckte jag mindre om, för att uttrycka mig milt.

Den här veckan har jag varit på en IVF-klinik och sett äggplock, fertilisering, tidiga graviditetsultraljud, mött kvinnor under stimulering, ultraljud inför äggplock samt spenderat tid i labbet (och tittat på ägg, spermier, blastocyster mm). Jag hade också en placering på en gynakut där jag fick undersöka kvinnor med akuta gynekologiska besvär. De kunde vara allt från blödningar, missfall och post operativa-komplikationer.

Att gyn har slagit sig in på listan över tänkbara specialitetsval är helt klart.

Ha en fin dag! /O

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen