HSM

Hej!

Hoppas allt är bra med er! Just den här perioden av läkarprogrammet har varit väldigt annorlunda. Jag är varken särskilt imponerad eller nöjd med kursen HSM, eller Hälsa i Samhälle och Miljö. Det är den sista regelrätta kursen man läser på läkarprogrammet och går termin 11. Visst har det funnits vissa bra och praktiska moment, men överlag är kursen stökig och saknar struktur. Föreläsningarnas kvalitet varierar kraftigt och vissa gånger har det känts som att föreläsarna är politiskt färgade, vilket är synd! Dessutom har seminariernas upplägg varit allt annat än okej. Förberedelsegången inför seminarierna är alltid helt unik för just det seminariet. Det har gjort det omöjligt att förbereda sig på ett vettigt sätt. Om alla seminarier följde ett enhetligt arbetssätt hade det varit enklare.

Alla obligatorier (förutom seminarierna) har i och för sig hållit god nivå och varit givande. Om kursen kunde göra ämnena mer relevanta tror jag det skulle vara kul.

Den här veckan börjar min vårdcentralsplacering! Vi ses! /Oscar 

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen