HUD

Hej allihopa!

IMG_8467.jpg

Nu har hudkursen dragit igång och så här långt så känns det spännande. Kursen började med ett praktiskt  hudseminarium där vi fick fick öva på excision (ta bort), frysa och bränna bort förändringar på GRISFÖTTER! Vi har också haft en del föreläsningar om inflammatoriska tillstånd i huden så som psoriasis och eksem. Vi har även hunnit med farliga och ofarliga hudtumörer och en och annan blåsa. Dessutom har vi varit med och träffat patienter på mottagningen med dermatologer (hudläkare).

Hud som specialitet verkar ändå ganska trevligt. Patienterna är ju sällan dödssjuka och behandlingen består i olika krämer, salvor och olika ljusterapier. Dessutom verkar hudläkarna snälla, till skillnad från vissa andra specialiteter. Samtidigt finns det verkligen farliga och dödliga tillstånd så som t ex malignt melanom som innebär extra utmaningar. Jag vill redan nu varna för känsliga bilder på… grisfötter här nedan.

IMG_8483.jpg

En riktigt skarp, kunnig och sympatisk dermatolog (på misstänkt övertid)! 

IMG_8471.jpg

Grisfotsuppdukning

IMG_8475.jpg

IMG_8477.jpg

Nystansad grisfot! 

Däremot verkar det vara lite tjatigt och vara hudläkare och man måste upprepa tre rätt tråkiga (men absolut relevanta) solråd till stora delar av patientgruppen med hudcancer. Råden kommer i nästa inlägg! Ta hand om huden! /Oscar

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen