Projektarbete

Nästa termin, termin 8, skriver vi projektarbete. Det gäller att vara ute i god tid för att hitta en bra handledare och ett ämne som man gillar någorlunda. Jag har träffat ett flertal  forskare och professorer (säkert 7-8 stycket) som presenterat olika projekt och jag tror jag börjar landa i vad jag vill göra. Sedan tidigare hade jag bestämt mig för att göra något epidemiologiskt och något inom pediatrik. Eftersom jag kan en del statistik sedan tidigare tänker jag att det blir lättare att göra något jag kan plus att jag blir mer självständig. Ett måste är att datan finns, annars tar det för lång tid att bara samla in datan. Samtidigt vill jag att det ska vara ett ämne som tilltalar mig.

Den här veckan måste jag sätta ner foten och bestämma mig för vilket ämne och vilket projekt det blir. Deadline för val av projekt är i mitten av mars och det vore skönt med marginal. Hoppas jag kan ta mig tid till det under veckan. Veckans schema:

  • Måndag – operation av bröst
  • Tisdag – mottagning bröst
  • Onsdag – bröstcentrum
  • Torsdag – kirurgiseminarium i Huddinge (blodig kräkning, gulsot, halsbränna, trauma och thoraxdränsättning)
  • Fredag – urologidag

Det känns som att det blir en del bröst den här veckan. 🙂 Vi hörs! /Oscar

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen