Kontrast och strejk!

Svart eller vitt. Guld eller sten. Slott eller koja. SUV eller barfota. Fattig eller rik. Ja, ungefär så känns Indien hela tiden, 24/7, och allt är väldigt oväntat och oförutsägbart. Det är härligt och tiden känns evig på något sätt. Det finns ingen indie jag träffat som varken respekterar sig egen eller någon annans tid. Det var jobbigt och frustrerande till en början men nu i efterhand är det ganska skönt.

Helgen var lugn och jag tog mig tid att börja skriva på projektet om barnfetma och diabetes. Och vi kanske solade och badade lite också. 🙂

img_8983

I går hade vi avslutning på sjukhuset, främst för att vår kursledare Sanjeevi åker hem till Sverige idag. All personal och alla doktorer och handledare deltog och vi bjöd på en show (se gärna bilder här).

img_9026

img_9031

Mr. Rajib – våran private driver i julskrud.

Innan vi skulle åka hem igår fick vi reda på att det var strejk idag så vi är bokstavligen inlåsta på vårt hotell. Kanske inte så kul, men det gav oss lite extra tid till att skriva på våra projekt. Imorgon är planen Capital Hospital igen och jag hoppas det blir lika spännande som förra gången.

Nu är det bara två dagar kvar till Niclas kommer och då börjar nästa del av resan. Vi har planerat att ta oss landvägen upp till Delhi via Kolkata (Calcutta), Varanasi, Agra och Jaipur. Självklart kommer jag skriva om det också. Vi hörs! /Oscar

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen