Krasslig

Hej!

Det är uppenbart att barn är en annan typ av patientgrupp. Våra handledare tjatar ofta om att ta åldersadekvat anamnes och status, vilket kort och gott betyder att man ska anpassa frågor och undersökningar utifrån barnets ålder. Så här långt tycker jag att det går bra och kursen är mysig. Däremot har jag gått runt och varit snuvig och hängig sedan första klinveckan och jag drar slutsatsen att barn som patienter också kommer med andra virus och bakterier som är främmande för mitt immunförsvar. (Eller så är det bara höst och alla blir sjuka!)

I fredags hade vi dugga och det gick bra, phu! Den var ganska knivig. Duggor är ett bra sätt att tidigt börja plugga. Det blir också roligare om man har förkunskaper eftersom man kan tillgodogöra sig mer på placeringarna. Jämför ortopedin. Redan på torsdagen började jag känna av min hals och på fredag kväll gjorde min hals riktigt ont. I lördags fick jag feber som inte ville ge med sig. Halsontet stegrade sig och jag sov i stort sätt hela lördagen. I går var jag till läkaren och fick utskrivet antibiotika för halsfluss. (Och ja, jag var positiv för Step A, det vill säga Grupp A Streptokocker.) Nu mår jag mycket bättre och febern är borta.

Vi hörs snart igen! /Oscar

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen