Rutan

Jag var på bio för ett par veckor sedan och såg The Square (översatt Rutan.) Filmen är rätt på många sätt och innehåller flera filter och lager. Ibland blir dimensionerna för många och det är svårt att hålla i sär vilket perspektiv som egentligen är av värde. Egentligen är konceptet med filmen enkel och utgår från en fysisk ruta (4×4 meter), tillsammans med en bronsskylt med en ingravering där en kan läsa: ”Rutan är en frizon där tillit och omsorg råder. I den har vi samma rättigheter och skyldigheter utan åtskillnad.” Idéen är ett nytt konstverk som ett galleri i Stockholm precis ska lansera. Många situationer som filmen spelar upp är obekväma och stundtals fick jag ont i magen, antingen av att obekväma sanningar blir tydliga eller att medmänniskor blir medoffer på grund av människans fåfänga.

IMG_0946.PNG

Huvudkaraktären Christian, bildlänk

Om man verkligen vill ha något att fundera på eller tycker sociala konstruktioner och konventioner är spännande ska man se den här filmen. Det var en himla spännande film som jag får 4/5. ⭐️

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen