Sammanfattning av akuten

Två veckor på akuten är över och jag måste säga att jag är extremt nöjd. Sammantaget har det varit en väldig bredd på patienterna jag handlagt och följden blir så klart att jag har lärt mig mycket.

IMG_0149.JPG

På väg hem från KS Solnas akutmottagning efter ett kvällspass.

Jag har egentligen inget mer att önska av handledningen (förutom att vissa handledare pratar lite väl mycket och skrattar väldigt högt!) Så klart är det bra att det finns en vilja att undervisa, komplicera och relativisterna men ibland kan det bli för mycket, och då saknar det relevans. De här två veckorna har bjudit på:

  • Inläggningar av patienter
  • Bukabscess och appendicit
  • Sårskador och suturering (läs mer HÄR när jag gjorde mitt första stygn)
  • Trafikolycka
  • Misstänkt stensjukdom i gall- och urinvägar
  • Blödande hemorrojder
  • Trauma-övning

för att nämna några saker. Jag tog också chansen att gå en extra jour för att få se en appendicit-operation. Det kändes viktigt att få assistera just en sån operation. Jag tänkte skriva varför i ett kommande inlägg. När man som kandis står med på operation får man just assistera och det kan innefatta allt från att stapla, hålla hakar, sy ihop operationssår, bränna blödande kärl, suga operationsvätskor, hålla och styra laparoskopet. Dessutom är det ett toppentillfälle att repetera anatomi, på riktigt.

IMG_0145.JPG

Oscar Kjellberg, med kand och 1e kir-ass.

Efter två veckor på kirurg-akuten känns jobbet inte helt främmande och det var tillomed roligt och tillfredställande. 🙂 Fortsättning på kirurgterminen fortsätter nästa vecka med en ny placering! /Oscar

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen