Sommarkurs 🇩🇰

Den hÀr sommaren har jag lÀst en kurs i danska, pÄ distans. Det har gÄtt ganska bra trots att jag har jobbat och varit helt ledig fyra veckor. FrÄn början hade jag ingen avsikt att ta sjÀlva högskolepoÀngen, men nu kanske jag gör det ÀndÄ, vi fÄr se. Eftersom jag planerar att göra utbyte i Köpenhamn nÀsta vÄr tÀnkte jag att det var en bra idé att fÄ lite grundlÀggande fÀrdigheter i sprÄket. Det har faktiskt varit riktigt kul att sÀtta sig in i ett annat skandinaviskt sprÄk och ÀndÄ lÀttare Àn vad jag trodde. Jag har lyssnat mycket pÄ radio och speciellt det hÀr programmet. Jag mÀrker att jag mÄste koncentrera mig och lyssna noga och dÄ förstÄr jag det mesta. Att lÀsa gÄr desto lÀttare.

UpplÀgget har varit att varje tisdag kl 17 har vi haft ett webinar. DÄ e-trÀffas nÄgra studenter med vÄr lÀrare och vi gör uppgifter tillsammans. Till exempel har vi lÀst en del texter, sÄ som den hÀr texten:

Ane og hans er naboer - udtale af a copy

Det Àr faktiskt vÀldigt kul med danska! Hoppas bara det funkar pÄ riktigt sen. Oscar

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och Ă€r 28 Ă„r och kommer frĂ„n Östersund. Jag lĂ€ser Ă„ttonde terminen pĂ„ lĂ€karprogrammet och hĂ€r skriver jag om min vardag och hur det kĂ€nns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlÀgg

Ämnen