Taj Mahal x 2

IMG_9445.jpeg

På marmorgolv

IMG_9467.jpeg

Röda fortet i Agra

Vi läste överallt att man skulle se Taj Mahal i soluppgången. Vi frågade personal på hotellet och ingen ifrågasatt oss. Sagt och gjort, vi begav oss till palatset redan vid 5.30-tiden på nyårsafton. Vi köade i mörkret för att få biljetter och hetsade in. Det var ruggigt och kallt och trots underställströja, långkalsonger, tre lager, mössa, vantar och jacka var kylan stundtals smärtsam. Se bilden här hur det såg ut. När vi väl kom in möttes vi av Indiens tätaste timma och det gick knappt att se handen framför sig. Vi var tvungen att vänta (i den smärtsamma kylan) cirka 6 timmar för att dimman skulle lätta något. Vi begav oss sedan hemåt och tinade upp med en het dusch och kröp ner under täcket.

Vi nöjde oss inte och dagen efter, på nyårsdagen, begav vi oss till Taj Mahal igen för att få revansch. Och revansch fick vi. Det var soligt, varmt och bara superhäftigt. Vi fick chansen att uppleva ett av sju världens underverk på riktigt.

IMG_9641.jpg

Klar sikt

IMG_3217 2.jpg

Som en kuliss

IMG_9916.jpg

På kryddmarknad i Delhi

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen