Vårdcentral

Hallå!

Den här veckan är jag placerad på vårdcentral och jag måste säga att det är skönt som omväxling till placeringarna på sjukhuset. Tempot på vårdcentraler är lugnare, men problemen är inte alla gånger enklare. Som tur är karaktären på problemen inte lika kritiska. De patienter jag hittills träffat har haft besvär med allt från huden, sömnen, musklerna till diabetes och blodtryck. Det blir tydligt att det är mötet med patienterna som är nyckeln till att vara en bra allmänläkare.

Swedish_road_sign_1_5_2_15.svg.png

Bild tagen från Transportstyrelsen

Upplägget för mig som läkarstudent på termin 7 är att jag tar egna bokade studenter inne på ett eget mottagningsrum. Jag har alltid tillgång till en handledare som finns tillgänglig i ett annat rum. Det är skönt att kunna gå in och fråga om vissa behandlingar, utredningar eller diagnoser. Om jag känner mig osäker gör handledaren så klart också en bedömning. Men i de flesta fall arbetar jag helt självständigt och efter besöket dikterar jag journalen och ger en rapport till handledaren. Då finns en möjlighet att justera eventuell handläggning.

Förra veckan hade jag min anestesiplacering! Det var spännande och jag tänkte repetera det senare i veckan. Det kommer säkert en update.

Vi ses! Oscar

– Vill du läsa mer om när jag var på ett diabetessjukhus i Indien? Klicka här!

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen