Vik-UL

Hallå!

Sedan någon vecka har jag introducerats i arbetet som underläkare. Jag trivs, det kan man lugnt säga. Det känns roligt att få göra det på riktigt. Visst att kandisrollen och underläkarrollen är snarlika men det finns vissa skillnader. Här är några:

  • Genom att säga underläkare och inte läkarstudent blir man tagen på större allvar av patienten, anhöriga och övrig personal. Dessutom har jag mer mandat att råda till olika saker.
  • Ansvaret faller på mig som underläkare och det finns ingen handledare att gömma sig bakom. Självklart förankrar jag egentligen alla beslut med överläkaren men vissa små saker kan jag göra utan att dubbelkolla eller be om lov, det är en stor skillnad.
  • Jag lär mig jättemycket under dagarna men jobbet är ändå ett jobb, inte skola eller regelrätt utbildning. Det gör också att övrig personal ser mig mer som en långsiktig kollega vilket är skönt.

I nästa inlägg tänkte jag skriva lite mer om vilken typ av arbete jag sysslar med så kika in då. Här kan ni se vad jag tidigare har jobbat med. Det finns absolut gemensamma beröringspunkter.

Ciao! /Oscar

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen