Antagningspoäng för logopedprogrammet

Jag skrev ett inlägg förra året om antagningspoängen för logopedprogrammet men eftersom jag då inte hade antagningsstatistiken för höstterminen 2018 (senaste statistiken som finns nu!) så tycker jag att det är på sin plats med ett liknande men uppdaterat inlägg!

En sida som jag använde mycket när jag läste på om olika utbildningar var Universitets- och högskolerådets sida om antagningsstatistik -> www.statistik.uhr.se. Där kan man söka på olika utbildningar på olika skolor och se antagningspoängen både för betyg och högskoleprov flera år bakåt. Då får man en bild över vilka utbildningar man troligtvis kommer in på med sina betyg/högskoleprovsresultat (eller hur mycket man måste höja sig om man t.ex. pluggar upp betyg eller pluggar inför högskoleprovet).

Här nedan är förra årets antagningspoäng för logopedprogrammet. Den översta bilden är på statistik för urval 1, efter första antagningsbeskedet. Efter första antagningsbeskedet måste de som fått en plats på programmet tacka ja eller nej till sin plats. Därefter kommer urval 2 (understa bilden), det är statistik för de som blir erbjudna de platser som blir lediga efter urval 1. Man ska med andra ord absolut inte ge upp även om man inte får en plats i urval 1, man kan mycket väl bli antagen i urval 2 eller till och med senare om någon i sista sekund bestämmer sig för att inte påbörja sin utbildning. Jag har flera i min klass som kommit in som reserver, alltså fått sina platser på utbildningen när platser blivit lediga vilket kan ske tätt inpå skolstart.

På Universitets- och högskolerådets hemsida kan man läsa om alla de olika urvalsgrupperna. Det bästa är såklart om man finns med i flera olika urvalsgrupper, t.ex. söker både med sina betyg och högskoleprovsresultat. Genom att ta en titt på hur antagningspoängen låg förra året kan man få ett hum om hur det kommer att se ut i år, även om det såklart kan ändras litegrann 🙂

Logopedprogrammet är ett av de mindre programmen på Karolinska Institutet så jag hoppas att ni som ser över utbildningar som finns på Karolinska Institutet tar sig tid att läsa om utbildningen! Skriv gärna om ni har några frågor om logopedprogrammet, antingen som en kommentar till det här inlägget eller i kontaktformuläret som du hittar om du klickar på kontakt uppe i högra hörnet! Jag svarar så snart jag kan 🙂

(Det går att klicka på bilderna så de blir större!)

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig