Bra kurslitteratur, del 2

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om kurslitteratur och gett tips på lite böcker, här är det inlägget;
https://blog.ki.se/kistudentensandra/bra-kurslitteratur/
I det inlägget skriver jag lite om hur jag generellt tänker kring kurslitteratur och vilken litteratur jag brukar köpa.

Här kommer ytterligare två böcker som jag tycker har varit värt att investera i och som kommit till användning under kursernas gång och vid tentaplugg!
Den första heter Dysartri – bedömning och intervention (skriven av Lena Hartelius). Det är en bok som vi hade som kurslitteratur till kursen Tal- och språkstörningar hos vuxna. Jag har skrivit ett inlägg om den kursen, jag lägger länken till det inlägget längst ner i detta inlägg så hittar du dit smidigt om du är intresserad 🙂 Dysartri är en diagnos som patienter kan få efter skada eller sjukdom i nervsystemet. Det kan leda till olika nedsättningar som påverkar talförmågan, till exempel; bristande andningskontroll (luften tar slut när man pratar), nedsatt röststyra eller långsamt taltempo. Kan orsakas av till exempel Parkinsons sjukdom eller MS.

Den andra boken som jag vill tipsa om är boken Dysfagi – utredning och behandling vid sväljsvårigheter (skriven av Per Svensson). Den här boken hade vi under kursen Dysfagi, som betyder sväljsvårigheter. Vid dysfagi har man av någon anledning svårt att svälja korrekt, det medför till exempel att mat och dryck kan hamna i lungorna. Länkar också till två inlägg som handlar om denna kurs längst ner i det här inlägget 🙂

Länk till mitt inlägg som handlar om kursen Tal- och språkstörningar hos vuxna:
https://blog.ki.se/kistudentensandra/tal-och-sprakstorningar-hos-vuxna/

Länkar till mina inlägg som handlar om kursen Dysfagi:
https://blog.ki.se/kistudentensandra/svaljsvarigheter/
https://blog.ki.se/kistudentensandra/svaljbedomning/

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig