Examensarbete

Hej! Hoppas ni alla mår bra! För mig fortsätter distansstudier här hemma och det rullar på 🙂 I fredags avslutade vi en kurs vid namn Forskningmetodik. Det var en kul och spännande kurs för under kursen började vi planera nästa termins examensarbete! Nästa termin skriver vi examensarbetet hela terminen innan vi tar examen i juni 🙂 Hur gör man då för att komma igång med sitt examensarbete? Det är ju ett stort projekt som sträcker sig under en hel termin!

Så här var det för oss; först måste man ha lite koll på vad man är intresserad av, till exempel ett områden inom logopedin. Sedan kan man gå vidare på två olika sätt; antingen presentera ett eget förslag om vad man vill studera och skriva om eller önska ett ”färdigt” förslag som redan finns.

Om man kommer på något eget man vill undersöka och skriva om kan man kontakta kursansvarig för examensarbetet och presentera sitt förslag. Förslaget måste godkännas utifrån vissa kriterier för att man ska få ett okej, till exempel måste man ha en handledare som man kan bolla med under arbetets gång.

Eftersom att det kan vara lite klurigt att själv komma på något att undersöka och skriva om presenterar skolan färdiga förslag som man kan ”ansöka” om. Vi fick skicka in våra önskemål och sen fick vi reda på om vi kunde få något av de förslag vi önskat och i så fall vilket. De flesta i min klass sökte färdiga projektförslag, och jag tror till slut att alla fick något av de projekt de önskat 🙂 Även om man utgår från ett färdigt förslag så är det såklart mycket jobb och arbetet ska planeras.

Jag kommer skriva mer om mitt examensarbete längre fram 🙂

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig