Första inlägget

Mitt allra första inlägg här på bloggen! Jag heter Sandra och kommer här blogga om hur det är att läsa på Logopedprogrammet på Karolinska Institutet. Jag går just nu min första termin och programmet är totalt 4 år. Vårt huvudcampus är campus Huddinge, men vi läser också en del kurser på campus Solna och på Stockholms Universitet.

En logoped jobbar med människans kommunikationsförmåga. Logopeder arbetar med rösten, talet, språket och även med ät- och sväljförmågan. Här (<- klick) finns massa mer information om vad en logoped gör och om Logopedprogrammet på Karolinska Institutet!

Jag har som sagt snart läst en termin, vi har två tentor innan jul och den sista tentan för terminen är i januari. Jag kommer nog inte skriva så mycket om terminen som varit utan ta det härifrån! Men de kurser som vi har haft under första terminen är Introduktion till logopedi, Socialpsykologi, Psykologi ur ett livsloppsperspektiv, Medicin 1 (en del anatomi och en del fysiologi), Kommunikation och språklig struktur och till sist kommer vi läsa en kurs i statistik. Många kurser men de har inte varit så stora.

Just nu läser vi Kommunikation och språklig struktur och fysiologi. Jag tänkte berätta mer om kurserna, framförallt Kommunikation och språklig struktur, i ett annat inlägg då det är en väldigt bred kurs som tar upp många olika områden. Vi har båda tentorna innan jul så det är en bit kvar innan lite julledigt. Terminen har gått otroligt fort, det har varit väldigt roligt och såklart också lite svettigt ibland.

Hoppas du tittar in här snart igen!

(Tentaplugghörnan redo!)

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig