Höstterminens kurser

Hej på er! Hoppas ni alla mår bra oavsett om ni har sommarlov eller jobbar på 🙂 Själv har jag jobbat mycket under juli men nu får jag lite semester under augusti vilket känns skönt inför att skolan drar igång igen i september. Jag loggade in på skolans intranät idag och såg alla höstens kurser! För er som är lite nyare läsare så börjar jag termin 7 till hösten, logopedprogrammet är totalt 8 terminer. Mitt sista år på Karolinska Institutet! Känns både skönt, spännande och lite vemodigt. Det ska bli väldigt kul att komma igång och faktiskt jobba som logoped men tråkigt att lämna skolan där vi varit under fyra år.

Idag tänkte jag skriva kort om höstens kurser! 🙂 Det är dessa nedan:

  • Övergång till professionell autonomi
  • Fördjupningsseminarier och kritisk granskning
  • Fördjupning i logopedisk praktik
  • Forskningsmetodik

Fördjupning i logopedisk praktik är vår sista praktikperiod. Det är en så kallad valbar praktik, vi har själva sökt praktikplats och därför kunnat inrikta oss på ett område som vi är extra intresserade av. Jag kommer skriva mer om denna praktik när det sätter igång!

Övergång till professionell autonomi handlar gissningsvis om att bli mer självständig som logoped vilket såklart är väldigt viktigt inför att vi ska ut som jobba som logopeder.

De två resterande kurserna Fördjupningsseminarier och kritisk granskning och Forskningsmetodik handlar om att granska, diskutera och skriva veteskapliga artiklar. Det blir bra förberedning inför sista terminen när vi skriver våra uppsatser! Som vanligt kommer jag skriva mer om alla kurser när vi läser kurserna! 🙂

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig