Julledighet

I måndags skrev vi sista tentan för det här året! Så skönt! Sista tentan för terminen blir i mitten på januari men den tentan tar jag tag i nästa år..

Vi hade alltså tenta i kursen Kommunikation och språklig struktur. För mig har det här varit den knepigaste kursen hitills och jag håller tummarna på att jag blir godkänd! Innan kursen började visste jag egentligen inte riktigt vad den skulle handla och det visade sig att den skulle beröra många olika områden, bland annat:

  • Hur ljud skapas
  • Hur vi skapar tal-ljud med luft och artikulation
  • Transkription av tal
  • Hur språk är uppbyggda
  • Språkliga variationer (geografiskt, socialt m.m.)
  • Mycket grammatik! Den knepigaste delen, men det kändes som att det började lossna mot slutet av kursen så jag är inte allt för oroligt om det blir omtenta.

Imorgon har vi de sista föreläsningarna innan vi är tillbaka i skolan igen i januari. Terminen har verkligen gått så fort, snart är vi redan T2:or! Jag är verkligen så glad att jag tog steget och började plugga. Överlag har utbildningen verkligen motsvarat mina förväntningar och jag trivs så bra i klassen. Hade inte kunnat önskar mig bättre klasskompisar!

Om några dagar är det julafton! Jag och min sambo André ska fira jul hemma, bara han och jag. Känns verkligen otroligt vuxet men jag antar att det är det vi är nu.. Vi har börjar preppa med julmat, glögg, julmust m.m (älskar julmat!). Sedan är planen att bara vara hemma hela julen och kolla på film och slappa. Vilket känns så välförtjänt efter en första avklarad termin!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig