Karolinska Institutet som skola

Jag tycker mina fyra år på KI har varit superbra, jag har verkligen trivts i lokalerna och miljöerna! Ni som hittat hit och läser om logopedprogrammet vill nog såklart veta mycket om programmet och om yrket men eftersom utbildningen är fyra år och mycket tid spenderas på KI så kommer här lite fakta om KI och vad som finns att tillgå på skolan 🙂 Såklart kan det se lite annorlunda ut i dessa tider men när saker och ting så småningom återgår till så som det vanligtvis brukar vara kan man förvänta sig detta av KI:

  • På Campus Flemingsberg finns ett gym som heter Base och på Campus Solna finns ett gym som heter Box!
  • Det finns en pendlarbuss som går mellan campus i Flemingsberg och campus i Solna. Jag har aldrig behövt vara på båda campus under samma dag men om man skulle behöva det så är det ju superbra.
  • KI har två studentkårer; Odontologiska föreningen (för tandläkar- och tandhygieniststudenter) och Medicinska föreningen (för övriga studenter). Kårerna anordnar allt möjligt så som baler, sittningar och idrottsaktiviteter.
  • Biblioteken är väldigt bra både i Flemingsberg och i Solna. Vi brukade ofta boka grupprum och sitta och pluggar där! Biblioteken är stora och det finns mycket sittplatser även om man inte bokat ett grupprum.
  • Det finns möjlighet att plugga utomlands! Detta är jag dock inte så insatt i eftersom det aldrig blev aktuellt för vår klass (på grund av pandemin) men förhoppningsvis kan man åka utomlands snart igen!
  • Bra möjligheter att ha mat i kylskåp och värma i mikro (se bild nedan från Campus Flemingsberg)!
  • Det finns möjlighet att köpa lunch/fika både på Campus Flemingsberg och Solna om man glömt sin matlåda eller inte hunnit laga mat!
  • KI har överlag fina lokaler, bifogar lite bilder nedan 🙂
Mikrotorget – Campus Flemingsberg
Campus Flemingsberg
Grupprum – Campus Solna
Bibblan – Campus Flemingsberg
Studieplatser – Campus Flemingsberg
Sällskapsytor eller studieplatser – Campus Flemingsberg

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig