Kognitionspsykologi

Hej!

Nu är två tentor avklarade, vi hade en i måndags och en i onsdags. Har inte gjort annat än att plugga den senaste tiden känns det som! I måndags hade vi tenta i Kognitionspsykologi och i onsdags i Typisk tal- språk- och läsutveckling. Vi hade bokat grupprum i Solna hela helgen och satt där och pluggade från tidig morgon till kväll. Det här med att boka grupprum rekommenderar jag verkligen! Det är skönt att inte sitta ensam hemma och plugga och faktiskt ganska mysigt att köpa med sig kaffe och godis och nöta tillsammans med klasskompisar. Jag tror båda tentorna gick bra! Jag var lite osäker på en del frågor på Typisk tal- språk och läsutveckling-tentan men jag tror det går vägen ändå 🙂

Igår tog jag en välförtjänt slappar-dag. Åt massa mat, kollade på film och somnade på soffan en sisådär tre timmar.. Nästa kurs börjar på måndag så det känns så skönt att få vila hjärnan lite tills dess.

Jag skrev om kursen Typisk tal- språk- och läsutveckling i ett tidigare inlägg så jag tänkte skriva lite om Kognitionspsykologin i det här inlägget. Kursen var uppdelad i olika områden och vi hade föreläsningar om:

  • Minne
  • Emotion och kognition
  • Uppmärksamhet och perception
  • Informationsprocessande
  • Intelligens

Det var en ganska kort kurs så vi hade en föreläsning om varje områden, ett seminarium och sedan tenta. Det var ganska mycket att läsa till också men jag brukar fokusera på det som tagits upp under föreläsningarna och det brukar gå bra.

På måndag börjar kursen Medicin 3; pediatrik, barnneurologi och barnpsykiatri, och den låter väldigt spännande så det ska bli kul! Jag har tyckt om de tidigare medicinkurserna, Medicin 1 och Medicin 2, så det blir intressant med nästa medicinkurs.

En bild från grupprummet i helgen! Min klasskompis Hanna skrev upp alla teorier och begrepp från psykologikursen som vi skulle kunna så att vi sen kunde repetera tillsammans 🙂

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig