Lär känna mina klasskompisar

Idag tänkte jag att ni skulle få lära känna en av mina klasskompisar – nämligen Hanna! Ni som har hängt med ett tag känner ju mig vid det här laget men jag tänkte att det skulle vara roligt att få se lite andra ansikten här i bloggen och höra lite andra tankar kring logopedprogrammet 🙂 Jag ställde några frågor till Hanna och här kommer svaren!

Varför sökte du till logopedprogrammet?
Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte haft någon livslång dröm om att bli logoped utan jag läste för skojs skull på om vilka program som gick att läsa i Stockholm, och kom då över logopedprogrammet. Min första tanke var att allt i beskrivningen lät så himla roligt och att jag verkligen kunde se mig själv jobba som logoped. Så från en dag till en annan gick jag från att inte veta vad en logoped var eller vad en logoped gör till att se det som ett självklart val för min framtida yrkeskarriär.

Finns det något/några områden inom logopedin som du tycker är extra intressanta och varför?
Sedan vår först kurs i medicin på termin ett så har jag varit fast. Jag älskar att grotta ner mig i muskler, brosk och nerver. Vi som logopeder har ju också lyxen av att enbart jobba med ett begränsat område (de delar i kroppen som är involverade vid tal och sväljning) vilket gör det relativt överkomligt att banka in alla begrepp. Att bli expert inom ett specifikt område som de flesta inte vet så mycket om tilltalar verkligen mig!

Vad tycker du är det bästa med campus i Flemingsberg?
Jag gillar verkligen sjukhusmiljöer, så för mig är det bästa nog att våra klassrum ligger mitt i sjukhuset.

Har du något tips till någon som ska börja logopedprogrammet i höst?
Gå på föreläsningarna, där lär du dig det mesta du behöver veta. Och kom ihåg att det kommer komma kurser som du inte alls tycker är roliga och du kommer tvivla på om du valt rätt, men logopedyrket är SÅ mycket bredare än en liten kurs. Troligtvis kommer du inte att behöva den kursen när du väl hittat det område som du brinner för, vissa kurser är bara att kämpa igenom.

Tack Hanna för att du ville vara med 🙂

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig