Plugga på distans

Hej på er! Hoppas helgen varit bra! Imorgon drar terminens andra vecka igång 🙂 Som tidigare nämnt så är vår första kurs på distans. Skolan har ett intranät där all info, föreläsningar, uppgifter osv läggs ut. Väldigt smidigt!

Jag tycker fortfarande det fungerar bra att plugga på distans. Det är ju såklart tråkigt att inte träffa klasskompisar och äta lunch tillsammans och så men vi försöker ses ändå ibland och zooma. Trots omställningen till distansstudier och så finns det faktiskt lite fördelar med att plugga på distans. Här kommer mina bästa tips för lyckade distansstudier:

– Gör ett schema över dagen. Helst kvällen innan så du vet när du behöver stiga upp morgonen och så att det bara ät att sätta igång med plugget direkt. Planera in pauser, lunch och bensträckare och håll dig till schema över dagen. Försök att komma upp tidigt på morgonen även om det är lockande med sovmorgon..
– Se till att det är städat där du ska plugga. Plocka bort sådan som kan distrahera och ha endast framme det du behöver i pluggväg. Då blir det enklare att fokusera!
– Laga lunch! En fördel med att vara hemma är ju att slippa göra i ordning en matlåda att ta med sig. Vissa dagar har jag tagit en paus och lagat lunch istället för att bara värma på något 🙂
– Koka massa kaffe och slipp känna hur hela CSN går till inköp av takeaway-kaffe…
– Gör det ”tråkiga” plugget först! Om du har flera saker att beta av på din lista, gör de tråkigaste först. Då blir det lite enklare att fortsätta plugga sen, plugga det som är roligare eller mer intressant, när du varit igång ett tag!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig