Praktik

Nästa veckan börjar vår sista praktikperiod! Denna termin har vi en praktikperiod, under nästa termin (som är min allra sista) har vi ingen praktik, då skriver vi vårt examensarbete hela terminen. Det som skiljer denna praktik från tidigare praktiker är att denna kallas för vår valbara praktik. Vi har alltså själva sökt praktikplats och därför kunnat välja ett område inom logopedi som vi tycker är extra intressant och/eller ett område som vi vill lära oss mer om.

Tidigare praktikplatser har vi blivit tilldelade placeringar, vilket jag tycker har varit ganska skönt. Man behöver inte oroa sig över att hitta en praktikplats och jag har hamnat på arbetsplatser där logopeder jobbar som jag inte visste fanns.

Alla praktiker vi har haft har haft ett tema, vi har fokuserat på ett område inom logopedi under varje praktik. Till exempel har en praktik fokuserat på stamning och en på dysfagi (sväljsvårigheter). Innan varje praktik har vi alltid läst en kurs inom ämnet, så innan vi gick ut på stamningspraktiken läste vi om stamning. Det har varit skönt att fokusera på ett område i taget!

Jag kommer ha min valbara praktik inom stamning vilket ska bli jättekul och spännande 🙂

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig