Sista skoldagen

Imorgon är det sista skoldagen innan sommaruppehållet! I början på september kör vi igång igen. Jag kommer jobba en del i sommar, i en butik där jag jobbat extra på helgerna under terminen. Två veckor kommer jag att vara helt ledig vilket ska bli så skönt, då åker jag en vecka till Italien och sen ska jag bara slappa i Stockholm 🙂

Ett av fyra år på logopedprogrammet har gått! På ett sätt känns det som att jag har lärt mig huuur mycket som helst, men samtidigt känns det lite läskigt att jag om 3 år kan söka jobb som legitimerad logoped! Jag har skrivit ett tidigare inlägg om hur jag kom fram till att jag skulle söka logopedprogrammet, om du vill läsa om det så finns inlägget här: https://blog.ki.se/kistudentensandra/att-valja-utbildning/. Sammanfattningsvis så jag har haft ett väldigt bra första år, bättre än jag kunnat föreställa mig. Självklart har vissa kurser och moment varit roligare än andra men överlag så har utbildningen verkligen motsvarat min förväntningar. Det här första året har innehållit mycket grundläggande kurser inom t.ex. medicin, psykologi och lingvistik så jag ser fram emot att komma igång och läsa mer logopedi, vi har ju börjat lite smått.

Eftersom jag aldrig läst på universitetet innan visste jag inte egentligen hur det skulle vara. Däremot hade jag hade höga förväntningar på skolan och utbildningen och på hur det skulle vara eller hur saker och ting skulle gå till. Här kommer därför en lista på 10 saker jag insett under mitt första år på KI: 

  1. Jag sitter längst fram på alla föreläsningar och blir jätteirriterade om någon stör, t.ex. viskar eller prasslar med något papper eller påse. Jag trodde nog jag var lite mer avslappnad och chill men tydligen inte haha. Min sambo brukar kalla mig för en liten tant och jag börjar lite förstå varför.
  2. Köp inte all kurslitteratur direkt om du inte är ekonomiskt oberoende. Det gäller att försöka lista ut vilken kurslitteratur som är viktigt för att klara tentan. Vissa böcker som jag köpt har jag inte ens öppnat.. Det kan vara svårt att avgöra men jag tycker det har blivit lättare under utbildningens gång.
  3. Man kan inte sjukskriva sig från plugget, på gott och ont. Är man sjuk stannar man bara hemma (vilket är skönt) men tentorna kommer ändå (tyvärr). Mitt starkaste ögonblick i livet var inte när jag satt hemma halvblind med ögoninflammation på båda ögonen och hade två stora tentor att plugga till. Det finns ju såklart omtentor men dom försöker jag undvika.
  4. Man måste släpa på massa grejjer: anteckningsblock, böcker, matlåda, vattenflaska, pennskrin, ibland dator. Vi fick en KI-ryggsäck första dagen som jag inte ens tänkte ta mig mig hem för den skulle jag ju aldrig använda. Haha, den har kommit till användning..
  5. Jag tycker det är ganska kul att skriva tentor. Jag gillar inte plugget innan, det är bara stressigt, men när man väl sitter där och inte kan plugga mer så släpper stressen. Och under tiden man skriver tentan ser man resultatet av allt man pluggat in! Pluggis? Ja, kanske.
  6. Jag trodde innan utbildningen började att jag skulle träna på KI:s egna gym. Jag vet inte ens vart gymmet ligger.
  7. Tentaöl är väldigt god öl.
  8. I början hämtade jag ut alla tentor för att kolla igenom (vi får vårt resultat skickat men sen kan man gå och hämta ut tentan om man vill) men det gör jag aldrig längre. Är tentan godkänt så lägger jag det bakom mig.
  9. Jag har aldrig tittat så mycket på TV-serier som när jag blev student. Ett avsnitt till bara.. och sen pluggar jag.
  10. Mina dagar handlar ganska ofta om när jag ska köpa kaffe.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig